Quarantine sajrone Natal: Iki sing kudu dikandhakake wong sing mentas kena infeksi.

Ing Amerika Serikat, puluhan ewu wong ora bakal nglampahi preian karo kulawargane, nanging bakal dikarantina sawise kena Covid-19 sajrone lonjakan varian omicron saka coronavirus.
Ilmuwan ing Universitas California, San Francisco ngonfirmasi tanggal 1 Desember manawa dheweke nemokake mutasi sing nular banget ing pasien ing California.Iki minangka pasien pertama ing negara kasebut.Ing minggu iki, virus kasebut ditemokake ing kabeh 50 negara, ngganggu rencana kumpul pasien Covid sing ora kaetung lan kulawargane.
Varian iki nyebabake mundhake kasus ing Amerika Serikat, nyurung rata-rata 7 dina minggu iki dadi 167,683 kasus, sing luwih dhuwur tinimbang puncak varian delta ing awal September.
"Yen aku ngerti, aku ora bakal melu pesta Natal utawa bar," ujare Charlotte Wynn, 24 taun, konsultan ing pinggiran kutha Boston sing bubar dites positif. samubarang kabeh ora ana gunane ing rencana gedhe."
Emily Maldonado, 27 taun, saka New York City, ngarepake kunjungan ibune saka Texas ing akhir minggu iki. Maldonado ngrencanakake kanggo ngagetake dheweke kanthi tiket, supaya dheweke ndeleng Radio City Rockets lan ngrayakake liburan bareng sawise pandemi sing angel. sing ilang telu amarga Covid-19.sederek.
"Umume, taun iki wis suwe, lan pungkasane aku butuh ibuku kanggo mungkasi," ujare Maldonado. "Lan aku kuwatir yen ibuku lara amarga saiki nyebar."
Albert R. Lee, 45 taun, profesor tambahan ing departemen musik Universitas Yale, ujar manawa sawise nyoba positif kanggo coronavirus anyar dina Selasa wengi, dheweke gugup babagan kumpul kulawarga. Dheweke ora bakal bisa metu saka karantina nganti Natal, nanging dheweke kuwatir yen ibune bisa kumpul karo kulawarga lan kanca-kanca sing durung divaksinasi.
"Ibuku umure 70-an, lan aku mung pengin njaga dheweke," ujare Li, sing ujar manawa arep ngobrol karo dheweke kanggo mbahas babagan mbatesi kumpul kanggo wong sing mung melu vaksinasi lan booster nalika Natal.
James Nakajima, wong Inggris umur 27 taun sing manggon ing New York, ujar manawa sawise dheweke lan kanca sekamar bubar kena virus mahkota anyar, dheweke matur nuwun amarga dheweke nampa suntikan booster.
Dheweke kandha: "Sadurunge aku kapapar, aku dipromosikan lan ora ana gejala."“Iki beda banget karo kanca sak kamarku sing durung entuk booster.Dheweke lara sawetara dina.Iki anekdot.Nanging aku rumangsa nglindhungi aku."
Nakajima ujar manawa dheweke wis nundha rencana lelungan nganti sawise periode karantina rampung lan ngarepake nyalin tradhisi Natal ing sawetara dina.
"Nalika aku mabur bali, aku bakal mlaku-mlaku karo kulawarga sing seneng lan kita bakal mangan bebarengan," ujare.
Tri Tran, 25, pindhah menyang Amerika Serikat saka Vietnam nalika umur 11. Dheweke ora ngrayakake Natal nalika dheweke gedhe.Dheweke seneng banget bisa ngalami preian iki kanggo pisanan.
"Aku ora duwe tradhisi Natal, nanging aku arep menyang St. Louis karo partner kanggo ngrameke Natal karo kulawarga," ngandika.
Kanggo akeh wong, sajrone preian sing frustasi, Li ujar manawa dheweke nyoba njaga sikap positif.
“Ngganggu.Iku mumetake.Iki dudu rencana kita," ujare.Apa iku.
Dheweke ujar: "Aku mung pengin terus-terusan lan tetep positif, ngarep-arep lan ndedonga kanggo wong-wong sing durung divaksinasi lan nandhang pengaruh virus."


Wektu kirim: Dec-24-2021