"Pangiriman angel" nyebabake kiriman musim puncak!

Pangiriman angel banget nalika musim Natal.

Gao Feng nuding metu sing Juni kanggo Agustus punika mangsa puncak kanggo kiriman barang Natal, nanging taun iki, considering risiko telat pengiriman, pelanggan jaban rangkah umume pesenan ing advance dening looking ing barang online lan tondo asto pesenan.Sawetara pesenan wis dikirim lan dikirim luwih awal tinimbang ing taun-taun sadurunge, lan sawetara pesenan disimpen ing gudang domestik amarga kesulitan ing papan pesenan utawa kargo dhuwur, sing ndadekake tekanan kanggo operasi perusahaan.

Sawetara perusahaan perdagangan manca ujar manawa amarga regane mundhak lan kemacetan logistik internasional, mayuta-yuta wit Natal ora bisa lunga menyang luar negeri.Perusahaan kanthi ekspor taunan kira-kira 150 yuta yuan kudu mbuwang 2 yuta yuan kanggo nyewa gudang 10.000 meter persegi kanggo numpuk wit Natal.

Perlu dicathet yen ing taun-taun sadurunge, pesenan kanggo kabeh taun mung bisa ditampa ing pungkasan Mei, nanging ing taun iki padha maju nganti Maret.Miturut analisis staf, alasan pelanggan nggawe pesenan awal taun iki. ora mung pesenan sing ditunggu-tunggu taun kepungkur amarga wabah kasebut, nanging uga biaya kargo sing mundhak lan siklus pengiriman sing saya suwe amarga pasokan logistik internasional.Minangka komoditas sing sensitif wektu, para pelanggan percaya yen kudu nggawe pesenan luwih dhisik lan luwih cepet entuk barang kasebut, asuransi bakal luwih apik.

Minangka port ing kabeh bawana ngadhepi gangguan operasional, luwih saka 362 operator gedhe padha berthed njaba pelabuhan ing Agustus 24, miturut platform kapal kontainer Seaexplorer. Ing Mei, wektu nunggu kapal kontainer kanggo berth wis luwih saka tikel kaping pindho wiwit 2019, miturut menyang data kinerja pelabuhan IHS Markit, kanthi kerusakan paling parah ing Amerika Utara, ing ngendi kapal nginep rata-rata 33 jam ing jangkar ing Mei 2021, munggah saka rata-rata mung wolung jam ing Mei 2019. Prakiraan anyar saka Federasi Ritel Nasional nuduhake nomer rekaman kontaner ngetik Amerika Utara ing Agustus, tradisional sasi paling sibuk kanggo kapal, lan rame kontaner bakal terus feed liwat kanggo prices kapal.

Ing babagan tonase, permintaan pengiriman global mudhun udakara 3,4 persen ing taun 2020 dibandhingake karo 2019, dene kontainer mudhun 0,7 persen, jia Dashan, wakil direktur Institut Riset Pengangkutan Air ing Kementerian Perhubungan, ujar ing diskusi ekonomi saben wulan kanthi tema. "International Logistics and Shipping Situation" sing dianakake ing Pusat Ekonomi Nasional tanggal 25 Agustus. Panjaluk laut global bakal tuwuh 4,4% ing taun 2021, dene permintaan kontainer bakal tuwuh luwih saka 5%. armada maritim global bakal tuwuh 4,1% ing 2020 dibandhingake karo 2019, lan samesthine bakal tuwuh 3% ing 2021.

Dheweke negesake manawa dibandhingake karo 2019, permintaan pengiriman global samesthine bakal tuwuh 1% ing taun iki, wutah kontainer 5%, lan kapasitas lan pasokan kontainer mundhak 7.1% lan 7.4%.Ukuran armada sacara sakabèhané luwih cepet tinimbang wutah volume, nanging rega barang wis mundhak sacara signifikan. Ing panemune, sewa kapal kontainer, biaya pelaut, biaya perantara lan rega minyak kabeh nyumbang kanggo mundhake biaya pengiriman.

Data nuduhake yen rega pengiriman wadhah standar 40-kaki ing rute Timur saka China menyang Amerika Serikat wis ngluwihi $ 20.000, munggah kaping lima taun ing taun.Indeks kargo kontainer ekspor Shanghai, sing nuduhake harga titik lan dirilis ing Agustus 27, terus rekor dhuwur ing 4, 385,62 poin, munggah luwih saka kaping papat saka taun pungkasan.

Ing tampilan, sabab ROOT saka kekurangan kapasitas punika inefficiency transportasi sing disebabake dening penutupan pelabuhan lan kekurangan pelaut.Saiki, wektu rata-rata pembatalan pelabuhan yaiku 3-5 dina ing pelabuhan Eropa, 10-12 dina ing Kulon pelabuhan ing Amerika Serikat, lan watara 7 dina ing pelabuhan wétan Amerika Serikat.Bubar, pelabuhan Yantian, pelabuhan Ningbo lan pelabuhan Asia liyane uga wis diblokir.